Transitievergoeding

Transitievergoeding kunt u voorkomen bij Jarini Dienstverlening

Als tuinder loopt u geen risico meer op transitievergoeding

Ondanks alle goede bedoelingen zorgt de Wet Werk en Zekerheid (WWZ) er voor dat een steeds groter aantal tuinders en ondernemers in zwaar weer terechtkomen. Sinds de invoering van de Wet Werk en Zekerheid moeten werkgevers een transitievergoeding bij ontslag aan werknemers betalen, wanneer zij een dienstverband hebben van twee jaar of meer. Deze vergoeding kan oplopen tot maar liefst 76.000 euro bruto per jaar. Voor de meeste tuinders en werkgevers is dit veel geld. Een steeds groter aantal komt door de hoogte van de transitievergoeding zelfs in de financiële problemen.

Constructies om geen transitievergoeding te hoeven betalen

Om te voorkomen, dat men als tuinder transitievergoedingen moet betalen, worden er allerlei constructies verzonnen. Veel tuinders en werkgevers kiezen voor de tijdelijke contracten constructie. Door werkgevers worden er tijdelijke contracten aangeboden, die gezamenlijk bij één jaar en 11 maanden vanwege rechtswege eindigen. Op deze wijze hoeft men geen transitievergoeding te betalen. Het grote nadeel is, dat zij goede en ervaren mensen niet langer mogen en kunnen aannemen. Dat geldt zeker in de tuinbouw, bloementeelt en bosbouw waar sprake is van seizoenswerk.

Ervaren arbeidskrachten voor de bloementeelt, sierteelt en bosbouw

Overweeg eens om tijdelijk gebruik te maken van de ervaren en gemotiveerde mensen van Jarini Dienstverlening. Onze mensen zijn vele jaren werkzaam in de bosbouw, bloementeelt en sierteelt. U kunt ons inschakelen wanneer u tijdelijk extra hulp nodig heeft of werk uit wilt besteden. Denk hierbij aan het oppotten van planten tot het verhuren van machines en personeel. Onze prijzen zijn in verhouding tot de kwaliteit die wij leveren ronduit scherp te noemen. En wanneer het werk naar tevredenheid is afgerond hoeft u geen rekening te houden met zaken als transitievergoeding.

Bent u op zoek bent naar een betrouwbare partner met veel expertise in de tuinbouw, bosbouw en sierteelt? Bel dan voor meer informatie of een vrijblijvende offerte telefoon 0174 – 516668 of stuur u een e-mail naar contact